03 jan

Recht vooruit in 2017!

Het jaar is net begonnen en voor velen betekent dit weer een frisse start van het nieuwe jaar. Misschien heb je (weer) goede voornemens dit jaar: gezonder eten, meer sporten, minder drinken en vaker op reis gaan. Hoe zit het eigenlijk met de goede voornemens voor je bedrijf?

Heb je plannen om in 2017 je onderneming te beginnen, uit te breiden, te professionaliseren of samen te gaan werken? Heb je daarbij wel eens nagedacht over juridische voornemens? Waarschijnlijk niet. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen!

Ter inspiratie hebben wij een aantal voornemens voor je op een rijtje gezet waar je in 2017 zéker over na moet denken:

  1. Je algemene voorwaarden laten checken (of laten opstellen)

Je weet wel, die kleine maar belangrijke lettertjes waar je al veel te lang niet meer naar gekeken hebt. Waarschijnlijk zijn er in de tussentijd verschillende wetten veranderd. Tijd voor een check. Ben je er helemaal nog niet aan toegekomen? In dat laatste geval vertellen wij je nu dat het dan hoog tijd is om dat eens te gaan doen!

  1. Regel je privacy zaken

Het jaar 2016 stond in het teken van online privacy, en dat gaat in 2017 niet heel veel anders zijn. Integendeel, privacy staat steeds meer in de schijnwerpers. Breng eens goed in kaart hoe jouw bedrijf met persoonlijke informatie omgaat, en wie hier toegang tot heeft. Je klanten hebben hier recht op en je dient ze hier goed over te informeren.

  1. Ga eens nadenken over je intellectuele eigendom

Ben je ontwerper, fotograaf, muzikant of heb je een goed idee bedacht?  Hoe zorg je er dan voor dat jouw creatie of idee goed beschermd is en jouw (intellectuele) eigendom blijft? Misschien is 2017 het jaar om eens na te denken wat je hier mee wilt gaan doen, en of je dit onderdeel goed geregeld hebt.

  1. Stel een samenwerkingsovereenkomst op

Wil je in 2017 gaan samenwerken of je huidige samenwerkingsverbanden versterken? Het wordt tijd om de bestaande afspraken goed vast te leggen of deze eens onder de loep te nemen: zijn er grote veranderingen geweest afgelopen jaar? Heeft de samenwerking ons beide verder gebracht? Begin 2017 in ieder geval met een frisse blik.

Hebben de bovenstaande punten je aan het denken gezet? De hele maand januari (en daarna natuurlijk ook nog) willen wij je graag helpen jouw juridisch plan voor 2017 op te zetten. Mail ons voor een afspraak of voor meer informatie: info@reinlab.nl.