31 mrt

Het Reinlab privacy pakket en privacy checklist

Hoe heb jij de bescherming van persoonsgegevens binnen jouw organisatie geregeld? Heb jij bijvoorbeeld goede afspraken gemaakt met de mensen die binnen en buiten jouw bedrijf gevoelige data inzien en verwerken? Met de nieuwe Wet meldplicht datalekken ben je namelijk wettelijk verplicht dit te doen. Wat zijn risico’s die iedere organisatie loopt?

 • Een werknemer die zijn smartphone met zakelijk e-mail in de trein vergeet;
 • Het verwerken van salarisgegevens op een open wifi-netwerk;
 • Het uitlenen of verliezen van een USB-stick met gevoelige informatie.

Deze veelvoorkomende gebeurtenissen zijn niet altijd te voorkomen, maar het is wel mogelijk om er goede afspraken over te maken. Voorkom boetes en regel dit zo snel mogelijk!

Hoe?

Voor slechts €100,- (ex btw) biedt Reinlab het privacy pakket waarmee jouw organisatie op eenvoudige wijze belangrijke afspraken op het gebied van privacy en gegevensbescherming kan vastleggen.

Het Reinlab privacy pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Kort en krachtig telefonisch overleg
  Uitleg en informatie over de onderdelen van dit pakket krijg je in het telefonisch overleg, waarin wij helpen jouw situatie en wensen in kaart te brengen.
 1. Afspraken met alle betrokken partners die bij je data kunnen (bijv. IT-leveranciers, salarisverwerkers of accountants)
  Je ontvangt van ons een voorbeeld bewerkersovereenkomst. Krijg inzichtelijk welke persoonsgegevens waar naartoe gaan en voorkom via goede afspraken bestuurdersaansprakelijkheid en waarborg dekking van je verzekering.
 1. Personeelsstatuut: verplichte afspraken binnen je eigen organisatie
  Je ontvangt van ons een voorbeeld personeelsstatuut. Maak afspraken met werknemers over privé gebruik van internet en e-mail. In de huidige tijd is dit onmisbaar omdat de meeste privacyrisico’s door menselijke factoren ontstaan.

Bel het Reinlab voor het telefonisch overleg op 0592-345188 of mail naar info@reinlab.nl.

Benieuwd hoe jouw organisatie er momenteel voor staat? Vul de checklist in!  Je ontvangt na het invullen van ons een telefonisch advies.  Ga snel naar de Privacy checklist.