17 sep

De eerste twee maanden gratis sporten?

“Sport de eerste 2 maanden gratis!” Een consument die online een jaarabonnement afsloot bij Basic-Fit maakte gebruik van deze aanbieding. Na 12 maanden ontving hij een rekening voor nog 2 maanden. Hij vond dit zeer vreemd: hij had toch een abonnement voor slechts een jaar afgesloten?

Wat bleek? Basic-Fit was van mening dat het ging om een abonnement van 14 maanden, bestaande uit 2 maanden gratis sporten bovenop een jaarabonnement.

De kantonrechter haalde een streep door het standpunt van Basic-Fit. Dat het zou gaan om een abonnement van 12+2 maanden kon nergens uit worden afgeleid. Daarnaast kon Basic-Fit niet aantonen dat zij de algemene voorwaarden ter hand had gesteld aan de consument. De gehele uitspraak vind je hier.

Je webshop en algemene voorwaarden laten controleren? Met onze gratis webshopscan kan dat!

Wij controleren je webshop aan de hand van een vast stappenplan. Hierdoor weet je snel of je webshop voldoet aan alle regels. Voorkom boetes en andere problemen: vraag vandaag nog je juridische webshopscan aan!

Wat krijg je?

Je krijgt een complete lijst met alle punten waarop je webshop voldoet en punten die nog verbetert kunnen worden.

Waar wij jouw webshop onder andere op controleren:

  • Of de identiteit van de webshop correct wordt weergegeven;
  • Informatie betreffende de bedenktijd en het herroepingsrecht;
  • Informatie betreffende de wettelijke garantie;
  • Algemene voorwaarden;
  • Correcte manier aanbieden van producten, prijzen, levering en betaling;
  • Controle van het privacybeleid;
  • Controle van het cookiebeleid.

Ook andere aspecten die ons opvallen aan je webshop worden door ons gecontroleerd.

Help! Mijn webshop voldoet helaas niet aan de eisen.

Is jouw webshop helaas niet positief door de scan gekomen? Wij doen je een aanbod om jouw webshop juridisch up-to-date te maken, voor een laag bedrag!

Het aanvragen van een gratis juridische webshopscan doe je hier. Heb je nog een vraag of wil je langs komen voor een kopje koffie? Neem dan contact met ons op!