22 dec

Webshop oplossingen

Heb je een webshop? Dan moet deze voldoen aan Europese en Nederlandse regelgeving. Het hebben van een keurmerk kan je hierbij helpen, alleen geeft dit geen garantie en deze zijn bovendien vaak gericht op de bescherming van consumenten, niet van webshops. Wanneer je bijvoorbeeld niet voldoet aan de regels voor het herroepingsrecht heeft dit onder andere tot gevolg dat consumenten hun producten tot 12 maanden na de levering kosteloos kunnen retourneren en het volledige aankoopbedrag terugkrijgen (ook bij gebruikerssporen). De toezichthouder, de Autoriteit Consument en Markt, controleert streng op het naleven van deze regels en heeft al meerdere malen hoge boetes opgelegd aan webshops.

Wat kun je als webshop hier tegen doen? De regels zijn dan wel dwingend, maar er zijn uitzonderingen en mogelijkheden die je als webshop kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde verzegelde producten, het leveren van maatwerk of de mogelijkheid om waardevermindering te verrekenen.

Om het webshops makkelijk te maken, heeft het Reinlab hiervoor een aantal oplossingen ontwikkeld:

  1. Technisch document met concrete oplossingen – vanaf € 350,- excl. btw

Dit rapport omvat concrete aanwijzingen en teksten om op het gebied van informatieverplichtingen te voldoen aan de regels. Je kunt met dit rapport zelf eenvoudig de webshop op orde maken. Hiermee voorkom je dat klanten tot 12 maanden na de aflevering het product kunnen retourneren en dat je op dit onderdeel beboet wordt.

  1. Algemene voorwaarden & disclaimer  – vanaf € 200,- excl. btw

Wij stellen algemene voorwaarden afgestemd op jouw webshop en die voldoet aan de wettelijke vereisten. Hiermee voorkom je vervelende discussies achteraf, bijvoorbeeld over de retourkosten.

  1. Privacy- & cookieverklaring – vanaf € 95,- excl. btw

Iedere webshop is verplicht om de klanten te informeren over hun privacy. Doe je dit niet, dan kan de Autoriteit Persoonsgegevens een boete opleggen. Wij stellen een privacy- & cookieverklaring op die op heldere wijze informatie aan de bezoekers en klanten geeft over hun privacy.

  1. Implementatie met webshopbouwer tegen uurtarief van € 95,- excl. btw

Wil je je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken? Wij kunnen in samenwerking met de webshopbouwer de betreffende informatie en/of documenten op de juiste manier en plek implementeren. Dit bieden wij aan tegen een uurtarief, omdat deze werkzaamheden vooraf moeilijk zijn in te schatten. Uiteraard kunnen we in overleg hierover concrete afspraken maken.

Door de bovenstaande oplossingen neem je onnodige risico’s weg én professionaliseer je jouw webshop. Consumenten raken steeds beter op de hoogte van hun rechten en hebben vaker een rechtsbijstandverzekering. Zorg er voor dat je webshop goed is ingericht om onnodige problemen te voorkomen.

Benieuwd hoe jouw webshop ervoor staat? Neem vooral contact met ons op via info@reinlab.nl.