17 feb

Startersmap en Meet & Greet

Bij ondernemen komt juridisch nog best veel kijken. We hopen dan ook dat wij je kunnen helpen bij het leggen van een goede juridische basis voor je onderneming. Hierover is veel informatie te vinden, wijd verspreid over het internet. Denk aan informatie over samenwerkingsvormen, algemene voorwaarden, de bescherming van je idee of belastingen waar je mee te maken krijgt. Om het je gemakkelijker te maken hebben wij daarom een aantal basis zaken en praktische tips verzameld in onze startersmap. Deze startersmap bieden wij aan starters gratis en vrijblijvend aan. Stuur een mailtje met je naam en contactgegevens naar info@reinlab.nl.

Meet & Greet
Heb je vragen of lijkt het je leuk om meer te weten over deze onderwerpen? Meld je dan aan voor een vrijblijvende Meet & Greet door een mailtje met je naam en contactgegevens te sturen naar info@reinlab.nl.

Hieronder alvast enkele vragen waar je over na kan denken:

 • Welke rechtsvorm is handig voor mij?
  Als je naar de Kamer van Koophandel gaat, dien je een rechtsvorm te kiezen voor je bedrijf. Maar wat kies je? Een VOF, BV of eenmanszaak? Wat is het verschil eigenlijk? Wat is fiscaal het meest voordelig?
 • Hoe regel ik de samenwerking met mijn partners?
  Ga je samenwerken met partners of een ZZP’er? Dan is het verstandig om een aantal dingen te regelen en enkele afspraken te maken. Denk bijvoorbeeld aan een geheimhoudingsovereenkomst of een vof-contract.
 • Wanneer zijn afspraken bindend?
  Als je onderneemt maak je ongetwijfeld afspraken met mensen. Wanneer is er eigenlijk sprake van een overeenkomst? Is een mondelinge overeenkomst ook geldig? En wat doe je als er een geschil optreedt?
 • Hoe regel ik mijn algemene voorwaarden?
  Wat staat er in deze kleine lettertjes? Kan ik alles opnemen in mijn algemene voorwaarden? Wanneer zijn ze eigenlijk van toepassing? Kan ik ze zomaar knippen en plakken van het internet?
 • Ik heb een goed idee, maar hoe bescherm ik dit?
  Hoe zorg je er voor dat jouw idee niet door iemand anders gebruikt wordt? Wat is het verschil tussen auteursrecht en merkenrecht? Hoe en waar deponeer ik eventuele merken?
 • Welke verzekeringen heb ik nodig?
  Elke ondernemer loopt risico’s: aansprakelijkheid van bedrijf en/of beroep, je inboedel, arbeidsongeschiktheid, maar ook je pensioen. Wat handig is om te verzekeren hangt af van de aard van de werkzaamheden die je uitvoert.
 • Hoe regel ik mijn belastingen?
  Iedereen moet belasting betalen, maar hoe zit dit bij jouw bedrijf? Hoe werkt het eigenlijk met de BTW? En wat moet je eigenlijk regelen als je ook in het buitenland zaken gaat doen?